Laster inn Høgevarde
– fremtidens høyfjellsdestinasjon

Østlandets puddermekka - kun 90 min fra Oslo

Stisykling på Høgevarde sine sykkelstier

Drømmer du om frisk luft og pudderdryss i ansiktet? Besøk Høgevarde skisenter!

Vinteren 20/21 er vinteren du skal oppdage Oslos nærmeste høyfjellsområde, Høgevarde, og det lille, men artige, alpinanlegget i tregrensen.

Bakkene er åpne!

Sesongen er i gang og vi har åpnet skianlegget for vinteren. Åpningstider er lørdager/søndager gjennom sesongen. Fram til vinterferien er åpningstidene 10.00-15.00.

Sikre vintertegn

Vinteren er godt i gang på våre Norske fjelltopper, og de første nyhetssakene om bilister som har kjørt av veien på sommerdekk har vært en realitet. Faste, gjenkjennelige tegn på at den kalde fine tiden er på vei. Likevel må vi regne med at vinteren i år blir litt annerledes enn de foregående. Det er mye vi antakelig ikke skal, men til fjells må vi jo uansett. Så hvorfor ikke utforske vårt nærmeste fjellområde? Bilturen fra hovedstaden til Høgevarde er så kort at du ikke rekker å bli tisse/pissetrengt før du er framme!

Storfint besøk

Vi hadde besøk av skipatruljen i Fri Flyt tidligere i vinter som fikk testet seg på pudderføre. Se video å få svar på hvorfor du bør dra hit!

Video av Fri Flyt

Lekent og lett tilgjengelig terreng

Høgevarde, det lille anlegget med det fantastisk lekne terrenget, ligger bare 90 minutter unna Oslo. Ja, omtrent der Hallingdalen begynner – og litt opp til venstre! Her får du spennende skogskjøring og tilgang til et spektakulært toppturterreng. Selve skisenteret er ikke stort, men har et terreng som byr på utfordringer for liten og stor. Med den rette holdningen, toppturvennlig utstyr og en dose eventyrlyst, åpner det seg lett tilgjengelig skogs- og fjellkjøring, som kan sammenlignes med vesentlig mer kjente destinasjoner. De mest verdensvante sammenligner Høgevarde-skogen med skogsterreng av internasjonalt kaliber, som British Columbia i Canada. Det er lett å trives i villsnøen mellom trærne på Høgevarde. Velkommen til bakkene!

Harald Haaland – leder for Høgevardes

Aktiviser barna i helgene: Det er skibakker for både store og små på Høgevarde Fjellpark.

Et stort mangfold av opplevelser

Det kanskje viktigste særtrekket ved Høgevarde som skidestinasjon er mangfoldet av skiopplevelser som finnes her. Harald Haaland er destinasjonsutvikler og forteller om varierte langrennsløyper fra lavereliggende løyper i lunt skogsterreng til desiderte høgfjellsløyper oppe på snaufjellet.

–Vi holder ca. 50 kilometer løyper ved like, og løypenettet vårt er også koblet sammen med Hallingløypa som strekker seg helt til Hallingskarvet. Alpinanlegget vårt er per i dag et kompakt familieanlegg, med tilbud både til nybegynneren og de mer erfarne alpinistene.

Anlegget har også fått et svært godt rykte på seg i frikjøringsmiljøet og blir ofte omtalt i positivt iblant annet magasinet FriFlyt. «Østlandets nye puddermekka» er en av overskriftene de har brukt om området, forteller Haaland.

Norges beste alpinsentermat og nyoppusset lavvo

De siste ukene har vært spennende, med ombygging, oppgradering av interiør og ikke minst smaking og testing for å bestemme vinterens meny. Nå er vi endelig klare til å ønske velkommen inn i den nyoppussede Lavvoen! Klikk her for mer info.

Den varme, lyse og innbydende lavvoen på Høgevarde er en stolthet vi i fjellparken har laget for våre skiglade gjester. Om det er Norges beste alpinsentermat, skal vi være forsiktige med å påstå. Vi kan i alle fall love at maten er noe ganske annet enn de nitriste burgerne og pommes frittesen som dominerer i norske anlegg. Menyen finner du her.


Glenn Jacobs fra Bikeplan lager sykkelstier for Høgevarde

Lavvoen: En moderne tvist på det 2000 år gamle samiske teltet. Her byr vi på deilig mat og drikke. Velkommen inn!

Nye investeringer

Årets nyhet på Høgevarde er to nye heiser. Vardeliaheisen forlenger skiområdet nordover fra avstigningen på Fjellheisen og gir ski-inn-ut for de kommende byggene som skal reise seg på Høgevardes nordvestside. Et nytt skibånd i området vest for Lavvoen åpner nye muligheter for de aller ferskeste skistjernene på Høgevarde.

Nå har du sjansen til å sikre deg en bit av Oslos nærmeste høyfjell. Vi er i gang med byggingen av bærekraftige leiligheter, str. 38 til 100 kvadratmeter.

Ja, takk! Send meg informasjon om de nye leilighetene på Høgevarde.

Jeg ønsker å...
Takk for din interesse! Vi vil holde deg oppdatert på utviklingen av Høgevarde.
Obs! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen.

Utforsk Høgevarde

Stisykling på Høgevardes sykkelstier
Her kommer vinteren!

Østlandets puddermekka - kun 90 min fra Oslo

Den nye fjellparken på Høgevarde
Halvparten er allerede solgt

Nå stikkes spaden i jorden i Høgevarde Fjellpark

Stisykling på Høgevardes sykkelstier
Sykkelstier i verdens fineste terreng

Stisykling på Høgevarde

Den nye fjellparken på Høgevarde
Fremtidens bærekraftige fjelldestinasjon

Bo i miljøvennlig massivtreleilighet på Høgevarde

Offpiste på Høgevarde
Høgevarde – tett på naturen, tett på Oslo

Oslos nærmeste høyfjell venter på deg

Tur i fjellet på Høgevarde
Klar for fjellet på 90 minutter!

Helårs fjelldestinasjon - halvannen time med bil fra Oslo